Coin Market Türkiye
2022-10-05 05:26:00

Genç Girişimciler için Şahıs Şirketi Kurma Maliyeti

Genç Girişimciler için Şahıs Şirketi Kurma Maliyeti

Şahıs şirketi kurmak isteyen genç girişimciler için bu işin gerçek maliyetini ve hiçbir ücret ödemeden nasıl şirket kurabileceklerini anlattık.

Hangi şirket türünü seçmelisiniz?

Genç bir girişimci iseniz ve kendi işinizi yapmak için şirket kuracaksanız gerek hızlıca kurulması, gerek kuruluş maliyetlerinin diğer şirket türlerine göre çok daha az olması sebebiyle şahıs şirketini tercih etmelisiniz. Şahıs şirketi, borç, alacak ve idare gibi tüm sorumlulukların sahibine ait olduğu şirket türüne denir.

Şahıs şirketlerinin kuruluşu son derece kolaydır. Çok düşük maliyetlerle kurulabilen şahıs şirketlerinde, şirket borçlarından yalnızca şirket sahibi sorumludur. Şahıs şirketi sahipleri gelir vergisi mükellefidir ve ödeyecekleri gelir vergisi yıl içerisindeki kazançlarının dahil olduğu yüzdelik dilimle orantılıdır.

Şahıs şirketi kurma maliyeti ne kadar?

Şahıs şirketi kurma maliyeti yukarıda da belirttiğimiz gibi diğer şirket türlerine göre daha düşüktür. Gerekli durumlarda noterden imza beyannamesi, yine noterden alınacak muhasebeci vekaleti, kira sözleşmesinin damga vergisi beyannamesi ve mali müşavir ücreti olarak toplam 4 kalem giderden oluşur. Maliyet dönem ve lokasyon bazlı değişkenlik gösterecek olsa da güncel rakamlar ortalama olarak aşağıdaki gibidir.

Noterden İmza Beyannamesi (Gerekli Durumlarda): 150 TL

Noterden Muhasebeci Vekaleti: 195 TL

Kira Sözleşmesi Damga Vergisi Beyannamesi: Yıllık brüt kiranın binde 9.48’i kadar

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 600 TL - 1000 TL (Değişkenlik gösterebilir)

Norma ile şahıs şirketi kurmanın maliyeti ne kadar?

Şirketinizi Norma’ya kayıt olarak kurmanız durumunda yukarıda belirttiğimiz kuruluş maliyetlerinin hiçbirini ödemeniz gerekmez. Norma’nın ücretsiz şahıs şirketi danışmanlığı sayesinde şahıs şirketinizi oturduğunuz yerden, online olarak ve hiçbir ücret ödemeden kurabilirsiniz. Çünkü Norma’nın uzman danışmanları tüm süreci sizin yerinize yönetir ve şirketinizi çok kısa bir süre içerisinde kurar. Kendi işini yönetenlerin tüm finansal operasyonlarını yönetebilecekleri Norma, başlangıç maliyetlerini sizin yerinize karşılar.

Şahıs şirketi kurduktan sonra sabit giderleriniz ne kadar olacak?

Şahıs şirketi kurduktan sonra aylık, üç aylık ve yıllık olarak ödenmesi gereken sabit gider kalemleriniz olacaktır. Aylık olarak KDV beyannamesi damga vergisi ve Bağ-Kur primi ödemeniz, üç ayda bir defa muhtasar ve gelir geçici beyanname damga vergisi ödemeniz ve yılda bir defa ise gelir vergisine ek olarak gelir vergisi beyannamesi damga vergisi ödemeniz gerekmektedir.

KDV Beyannamesi Damga Vergisi Bedeli: 87,50 TL

Bağ-Kur Primi Maliyeti: 2.232,5 TL (1.908,95 TL (Erken ödemede %5 indirimli rakam)

Muhtasar Beyanname Damga Vergisi Bedeli: 103,50 TL

Gelir Geçici Beyanname Damga Vergisi Bedeli: 136.00 TL

Gelir Vergisi Beyannamesi Damga Vergisi Bedeli: 132,30 TL

Kaynak: Coin Market Türkiye
Kripto Bülteni Kayıt
Önemli Bilgilendirme: : Burada sunulan tüm içerikler web sitemiz, köprülü siteler, ilgili uygulamalar, forumlar, bloglar, sosyal medya hesapları ve diğer platformlar (“Site”), sadece üçüncü taraf kaynaklardan temin edilen genel bilgilerdir. İçeriğimizle ilgili olarak, doğruluk ve güncelleme ancak sınırlı olmak üzere, hiçbir şekilde hiçbir garanti vermemekteyiz. Sağladığımız içeriğin hiçbiri, mali tavsiye ve hukuki danışmanlık veya başka herhangi bir tavsiye içermez. Sitedeki herhangi bir bilgi ticari amaçlı kullanılamaz ve yalnızca kendi risk ve takdirinizdedir. İçeriğinizi incelemeden önce kendi araştırmanızı yürütmeli, incelemeli, analiz etmeli ve doğrulamalısınız. Ticaret büyük kayıplara yol açabilecek yüksek riskli bir faaliyettir, bu nedenle herhangi bir karar vermeden önce mali danışmanınıza danışın. Sitemizde hiçbir içerik bir teklif veya öneri anlamına gelmez